Vejledende afstande fra centrum til centrum

Vejledende afstande fra centrum til centrum


 

Lille Dalby Bakker i Hedensted

38 skønne byggegrunde midt i natur og tæt på Hedensted by

Lille Dalby Bakker er for dig, som ønsker at leve i et velfungerende, trygt og naturskønt område, tæt på E45, hundredtusindvis af arbejdspladser, et blomstrende forenings- og handelsliv og med kort afstand til skoler, daginstitutioner, uddannelses- og kulturinstitutioner i Vejle, Horsens og Aarhus. Her starter naturen ved din fordør med imponerende udsigt og grønne kiler med stisystemer, der giver optimale betingelser for et aktivt liv. Grundene har størrelser fra 600 m² til 1080 m² til priser fra 495.000 kr.

 
 
 
 

 Bo i Hedensted

 

Med ca. 2 km til centrum i Hedensted er du tæt på både byliv, butikker og skole. Skal du med toget, kan du hoppe på ved Hedensted Station, der ligger midt i byen. E45 kan du nå på knap 10 min.

Hedensteds cirka 11.000 indbyggere danner grundlag for et rigt butiksliv, hvor du finder alt fra både dagligvarebutikker (Brugsen, Rema 1000, Lidl, Fakta og Spar) til detailbutikker inden for herre- og dametøj, isenkram, sport, boghandel, Matas, vin, blomster, apotek osv.

I Hedensted Centret finder du både fitness, bowling og masser af idrætsforeninger. Byen rummer naturligvis også en masse andre foreninger, og på Trykkerigrunden midt i byen finder du blandt andet en kæmpe sandkasse, en overdækket scene og et lille stykke skov. Trykkerigrunden er et samlingssted på tværs af alder og interesser, hvor man kan skabe noget sammen.

Læs mere om Hedensted på www.hedenstederne.dk

 

 Skole og børnepasning

 

Skole

Lille Dalby Bakker hører til Hedensted Skoles distrikt. Skolen ligger ca. 2½ km fra de nye udstykninger. Omkring 850 elever er fordelt på 3-4 spor fra 0. til og med 9. klasse. Skolen har en SFO kaldet Fritidshuset med ca. 300 børn fra 0. - 4. klasse.

Hedensted Skole er også centrum for en del fritidsaktiviteter fra de lokale borgere. Lokalerne benyttes flittigt af blandt andre Hedensted-Løsning Aftenskole, VUC, Hedensted Badmintonklub og Hedensted Gymnastikforening.

Hedensted Skoles hjemmeside kan du blandt andet læse om, hvordan skolen forholder sig til kost og bevægelse. Skolen har også en såkaldt ”Forventningsfolder” fordi man mener, at en væsentlig forudsætning for at skolen kan fungere i dagligdagen er, at regler og rammer for samvær er tydelige. Det betyder, at man skal være tydelige i de krav og forventninger, man stiller til hinanden: Elev, forældre, skolens personale og ledelse. Skolen fokuserer desuden på det gode fællesskab, så børnene får de bedste rammer for trivsel og læring

 

Daginstitutioner

I Hedensted finder du hele 6 børnehaver og integrerede institutioner:


Om Børnehuset Lille Dalby:

Allerede mens institutionen var på tegnebrættet, var det tanken, at huset skulle integrere ude liv, miljø og økologi, og at pædagogikken skulle være inspireret af den norditalienske Reggio Emilia filosofi. Huset er indrettet med store lyse lokaler og atelier. Der er nøje tænkt over lysindfald og de muligheder, som rummene giver for at konstruere og eksperimentere med lys, farver og former.

Hvis I vælger Børnehuset Lille Dalby vælger I også et aktivt udeliv for jeres børn. I Lille Dalby er årets gang i naturen en naturlig del af de pædagogiske aktiviteter hvor bl.a. køkkenhave, urter og dyrehold er centrale elementer. Børnene nyder at hjælpe til, når nye planter skal plantes og ikke mindst høstes. Børn og personale har på skift ansvar for, at børnehusets får, høns, kaniner og marsvin har det godt - fordi "Dyrevelfærd giver børnevelfærd". Naturen giver børnene mulighed for at eksperimentere, undersøge, bruge alle kroppens sanser og finde ro til fordybelse.

 

Dagpleje

Dagplejen er et godt tilbud til dig, der ønsker et udviklende og lærende miljø til dit lille barn. I dagplejen vil dit barn være sammen med den samme voksne hele dagen og være en del af en børnegruppe på 4.

Det tætte og nære miljø i dagplejen gør, at dagplejeren kender dit barns behov, muligheder, baggrund og kompetencer m.v., og hverdagen tilrettelægges ud fra børnenes behov.

Læs mere om dagplejen i Hedensted Kommune og se profiler på de enkelte dagplejere i området.

 

 Materiale og dokumenter

 

 Køb og reservation

 

Er du interesseret i at købe en byggegrund, starter du med at lave en reservation. Det er gratis, uforpligtende og gælder i 4 uger. Du vil inden for maksimalt 2 dage blive kontaktet af Hedensted Kommune for nærmere aftale.

På kortet og i listeoversigten herunder, finder du de enkelte grundes adresse, størrelser og priser. Du kan zoome ud og ind på kortet. Klik på “TIL SALG” knap, ud for den grund du ønsker. Nu åbner den side, hvor du skal indtaste dine kontaktoplysninger.

Har du brug for at mødes og få en rundvisning på den byggegrund du overvejer at købe, er du velkommen til at kontakte Jonna Møller på mobil 2324 6347 eller grundsalg@hedensted.dk for nærmere aftale .

For alle køb gælder disse Salgsbetingelser for grundsalg


En byggegrund kan være have 4 forskellige typer status:

Sådan gør du:

For at købe en grund online, skal du først reservere den. Du skal klikke på den grønne ”TIL SALG” knap, udfylde dit navn og kontaktdata og klikke på ”RESERVÉR”. Du kan også kontakte Hedensted Kommune direkte. Kontaktinformationer finder du nederst på denne side.

Bemærk:

 • Reservation af en grund er uforpligtende

 • Reservation af en grund er gratis

 • Reservation af en grund gælder i 4 uger

 • Reservation af en grund kan efter aftale forlænges op til 3 måneder

 • Ønsker en anden køber at købe grunden, mens den er reserveret, har man 14 dage til at beslutte sig i

 • Den, der har afbrudt en andens reservation, skal købe grunden. Der kan ikke startes med en ny reservation.

Købesum og hvad prisen omfatter

Byrådet i Hedensted Kommune fastsætter prisen på de enkelte grunde, som herefter bliver udbudt til salg i et lovpligtigt udbud. Budgivningen kan ske i en 14-dages periode. Efter udløb af udbudsrunden sælges grundene til højstbydende. Er der flere bud på samme grund, vil der blive givet mulighed for ombud. Sælges en grund ikke i forbindelse med udbudsrunden, vil den efterfølgende kunne købes til den fastsatte mindstepris.


Mindsteprisen er inklusiv:

 • Moms

 • Tilslutningsafgifter til el, vand og kloak

 • Advokatudgifter til udfærdigelse af skøde

 • Bidrag til etablering af grundejerforening

 • Kommunens udgifter til byggemodning

men eksklusiv = du skal selv betale:

 • Tilslutningsafgift til varme

 • Tinglysningsafgift = 0,6% af købesum (eksklusiv moms) + retsafgift, som pt. er på kr. 3.320,-
  F.eks.: Købesum 500.000,- x 0,6 : 100 = kr. 3.000 + kr. 3.320,- = kr. 6.320,-

 • Tilslutningsafgift til Internet, fibernet, antenneforening mv. Der er ikke trukket ledninger.


Betaling for en grund

Når du køber grund, betaler du 25% af købesummen på overtagelsesdagen. Senest 1 år efter overtagelsesdagen, forfalder den resterende del af restkøbesummen.

Bemærk:

 • Søges der byggetilladelse, forfalder restkøbesummen straks, da der ikke udstedes en byggetilladelse, før hele købesummen er betalt

Jordbundsundersøgelser af grunden

Du overtager grunden, som den er og fremstår. Hedensted Kommune er ikke ansvarlig for grundens egnethed til bebyggelse, herunder jordbundens beskaffenhed. Hvis kommunen har foretaget jordbundsundersøgelser rundt på udstykningen, vil du kunne finde disse målinger under “Materiale og dokumenter” længere oppe på siden.

Såfremt der konstateres ”blød bund” mere end 1 m under terræn, kan grunden gebyrfrit tilbageføres til kommunen. Du skal dog betale alle eventuelle skødeomkostninger. Køber du i stedet en anden kommunal grund, betaler kommunen samtlige omkostninger ved tilbageførsel af den første grunden, og du kan gebyrfrit udtræde af købsaftalen.

Bemærk:

 • Vi anbefaler altid, at du før fundering af parcelhusbyggeri foretager egne jordbundsundersøgelser på grunden.

Byggetilladelse og tidsplan for dit byggeri

Senest 1 år efter du har overtaget byggegrunden, skal du indsende en ansøgning om byggetilladelse. Senest 1 år efter byggetilladelsen er givet, skal du have påbegyndt dit byggeri på grunden. Du skal have afsluttet byggeriet senest 3 år efter overtagelsen af parcellen.

Kontakt:

Plan & Udvikling
Niels Espes Vej 8, 8722 Hedensted
Att: Jonna Møller
Tlf. 7975 5620,
Mobil 2324 6347
grundsalg@hedensted.dk